De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home - Hoogste spaarrente - Spaarrekening - Deposito - Sparen nieuws - Sparen tips - Over ons

Voorwaarden internetspaarrekening

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de precieze voorwaarden van een internetspaarrekening. Wil je de hoogste rente, je geld vastzetten voor een bepaalde periode of een spaarrekening waarbij je altijd direct over je geld kan beschikken?

Welke voorwaarden kunnen gelden?

 • Kosten
  Sommige banken berekenen opnamekosten (van bijvoorbeeld 1,00%). Er schijnen zelfs banken te zijn die inlegkosten rekenen.

 • Termijn
  De lengte van de spaartermijn. Denk aan spaarcertificaten. Des te langer de termijn, des te hoger de rente. Lijkt erg op een obligatie.

 • Saldo
  Vaak wordt een minimum gesteld aan het te sparen saldo. Bij de meeste banken gelden boven de 250.000 tot 500.000 speciale rentetarieven.

 • Moment van betaling rente
  De rente kan jaarlijks, per kwartaal of per maand worden bijgeschreven. Dit scheelt, want des te eerder je de rente uitgekeerd hebt gekregen, des te eerder je daar weer rente over kan opbouwen.

 • Groei van het saldo
  Er wordt een voorwaarde gesteld aan de toename van het tegoed. Wanneer een vooraf bepaalde groei wordt gerealiseerd, wordt er extra rente uitgekeerd. Bijvoorbeeld kan een eis worden gesteld van een minimale groei per kwartaal van 2% of per jaar van 10%. Maar ook de automatisch doorlopende betaling behoort hiertoe.

 • Opname
  Er kunnen grenzen worden gesteld aan de opname. Er kan een maximum worden gesteld aan de hoogte van een opname en/of aan het aantal opnamen in een bepaalde tijdsperiode. Tevens kan als voorwaarde gelden dat een opname vooraf dient te worden aangekondigd (bijvoorbeeld 3 maanden).
 • Service
  Er kan een verschil van serviceniveau van toepassing zijn. Worden er frequent bankafschriften toegezonden? Is er een goede mogelijkheid tot thuisbankieren? Hoe snel wordt het geld vervolgens overgemaakt?

 • Extra mogelijkheden
  Zijn er aanvullende diensten die aantrekkelijk kunnen zijn, zoals het eenvoudig switchen tussen beleggen en sparen?

  Let op al deze voorwaarden

  Vorm je een goed beeld van deze voorwaarden, alvorens een rekening te openen. Denk daarbij na over het doel van het sparen. Wil je er te allen tijde bij kunnen, of ben je vrij om het een paar jaar opzij te leggen?

 • Disclaimer - Sitemap - Goede sites