De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

Spaarnieuws

Spaar voor later

4 september 2011 - Door de toenemende vergrijzing en de internationale schuldencrisis is het sterk de vraag of u straks nog genoeg pensioen krijgt. Tenminste, dit stelt Alex Klein van Overgeld.nl. Zij adviseren om nu alvast extra te sparen voor later.
Door het opzij zetten van een paar honderd euro per maand bouwt u een eigen appeltje voor de dorst op. De hoogte van het pensioen wordt steeds onzekerder.

De gedachte is zelfs om sparen verplicht te stellen. Maar dit lijkt ons onverstandig; als iedereen alles gaat oppotten dan heeft dit een sterk negatief effect op de economische groei. Toch is sparen verstandig. Alhoewel het lastig is om meer rente te krijgen dan de inflatie, heeft u in elk geval vermogen opgebouwd. En dit zou u best nog eens nodig kunnen hebben op uw zeventigste jaar.

Een rekenvoorbeeld; U bent 40 jaar. als u elke maand euro 100 opzij legt voor een periode van 25 jaar, en u ontvangt een rente van 2,70%, dan beschikt u op uw 65-ste over euro 43.000. Te overwegen is om een beperkt gedeelte toch in te zetten voor beleggen. Uw gemiddeld verwacht rendement is dan iets hoger; 4,00%. U heeft dan euro 50.000.

Lees alles over de hoogste rente sparen!

Hoogste rente september 2011
Lees meer actueel spaarnieuws met betrekking tot sparen. Of vind hier een actueel overzicht van de hoogste spaarrente ...

Home - Rente Nieuws - Disclaimer - Sitemap