De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

Spaarnieuws

Eurocrisis

27 oktober 2011 - De schuldencrisis in Europa wordt stapje bij beetje opgelost. Eindelijk zijn de Europese landen tot overeenstemming gekomen omtrent de Eurocrisis; het Europese noodfonds wordt vergroot. De helft van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden door de private sector, de banken. Daarnaast wordt het Europese noodfonds voor zwakke eurolanden versterkt tot 1000 miljard euro. Verder gaat het noodfonds garanties afgeven voor obligaties van zwakke eurolanden. De bankensector moet dus verliezen nemen op hun in bezit zijnde perifere obligaties. Dit lijkt geen negatief effect te hebben op de waardering van de banken. Integendeel, de koersen van de aandelen van de banken zijn kort na het nieuws fors verhoogd.
Wat betekent dit voor u als spaarder? Vooralsnog niets, voor zover wij het kunnen overzien. Deze stap draagt bij aan een stabielere situatie op de financiele markten, en daarmee een grotere kans op economische groei. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de inflatie en daarmee de (spaar)rente zeer licht zullen stijgen, maar dit zal beperkt van omvang blijven tot een kwart procent. De spaarrentes zullen derhalve op een gelijk niveau blijven, met op termijn een lichte stijging naar boven een niveau van 3,00% op jaarbasis.

Lees alles over de hoogste rentes!

Hoogste rente oktober 2011Lees meer actueel spaarnieuws met betrekking tot sparen. Of vind hier een actueel overzicht van de hoogste spaarrente ...

Home - Rente Nieuws - Disclaimer - Sitemap