De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

Spaarnieuws

Alle banken dezelfde rente

20 april 2013 - Nog nooit hadden zoveel banken dezelfde rente. Heel veel banken hanteren nu een rente van 2,00%. Alleen SNS Bank en het Belgische Argenta Bank steken hierboven uit met een rente van 2,05%. Maar niet voor lang. Op 23 april a.s. gaat SNS Bank ook haar rente verlagen naar 2,00%. Niet onlogisch, want zij hebben net staatsteun gekregen. En dan zou het op zijn minst opmerkelijk zijn dat zo'n bank de hoogste rentevergoeding in de markt aanhoudt. We tellen dan maar liefst 7 banken in de top 10 die een rente van precies 2,00% hanteren. Dit zijn; SNS Bank, Westland Utrecht Bank, Moneyou, ASN Bank, REAAL Sparen, Centraal Beheer en Bank of Scotland / Lloyd's Bank. De aanname wordt bevestigd dat eigenlijk geen enkele bank echt de kop boven het maaiveld wilt uitsteken; zodra dit het geval is, verlaagt de betreffende bank haar rente. Banken kunnen heel goedkoop lenen bij Europese overheden, en zitten eigenlijk niet te wachten op de gelden van consumenten.

16 februari 2013 - Begin 2013 is de inflatie 3,00%. Tegelijk zijn de spaarrentes zeer laag. U kunt bij enkele banken 2,20% tot 2,25% krijgen. Het wordt zo erg lastig voor eerzame spaarders om het vermogen waardevast te houden. Banken lijken geen animo te hebben om de hoogste spaarrente te bieden. De laatste tijd wordt een trend gesignaleerd dat telkens als een bank de hoogste rente heeft, zij plots haar rente verlaagt. Hoe het ook zij; het blijft de moeite lonen om te kijken waar u een hoge rente krijgt. Op dit moment bieden eigenlijk alleen nog spaardeposito's met een looptijd van 5 jaar een rente die er toe doet, namelijk 3,00% tot 3,20%.

Hoogste rente 2012Lees meer actueel spaarnieuws met betrekking tot sparen. Of vind hier een actueel overzicht van de hoogste spaarrente ...

Home - Rente Nieuws - Disclaimer - Sitemap