De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

Het laatste nieuws over Icesave

Februari 2011

In 2008 is Icesave failliet gegaan. Nederlandse spaarders hadden, op zoek naar de hoogste rente, maar liefst euro 1,3 miljard gestald bij de IJslanders. De Nederlandse overheid is tussen de partijen gesprongen en zich garant gesteld, en tracht nu met IJsland tot overeenstemming te komen over terugbetaling. De terubetalingsregeling betreft het terugbetalen van de Icesave-gelden aan Nederland. Een precair onderwerp, want IJsland heeft met 300.000 inwoners best moeite om het geld terug te betalen zonder de economie aldaar totaal te vernietigen.

Hoe zat het ook alweer? In maart 2010 werd het eerste akkoord tussen Nederland en IJsland afgekeurd via een referendum. In oktober 2010 werd er een nieuw akkoord opgesteld dat gunstiger was voor IJsland. Geen 5,5% rente, maar slechts 3,0%. De schuld aan Nederland zou vanaf 2016 betaald moeten gaan worden.

Op 15 februari 2011 ging het IJslandse parlement akkoord met de nieuwe terugbetalingsregeling. We dachten dat we eruit waren. Maar wat gebeurde er afgelopen zondag, 20 februari 2011? De president Grimsonn zet geen handtekening, maar roept wederom (!) een referendum uit.

De president vindt dat er sinds het eerste referendum geen duidelijkheid is op basis van welke condities IJsland bereid is om terugbetalingsafspraken te maken. Dus moet er volgens hem een nieuw referendum komen. Het wordt nu wel de vraag hoe dit gaat lopen; de gemiddelde IJslander zal niet snel positief stemmen. Wanneer zijn de afspraken voor de IJslanders wel goed genoeg?

Wij houden het voor u in de gaten!

Eerder nieuws over Icesave uit 2009

Begin 2009

De Nederlandse overheid schiet de schuld van Icesave voor, en gaat zelf het geld innen bij de IJslanders. Risicovolle avonturen van individuele spaarders worden gedekt en betaald door ons allen.

Icesave kan haar verplichtingen niet meer nakomen. Spaarders kunnen momenteel niet bij hun geld. Icesave heeft ruim 50.000 Nederlandse klanten. Nederlandse spaarders die hun geld terug willen moeten daarvoor tot 20.000 euro aankloppen bij de IJslandse overheid, daarboven staat de Nederlandse Staat garant. Hier vindt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom Icesave en de mogelijkheden om uw geld terug te krijgen. Lees onder de complete informatie en laatste nieuws over Icesave, ondermeer van Internetsparen.net.Vind hier alles over het terugkrijgen van je spaartegoed bij Icesave

Oktober 2008

Icesave kan haar verplichtingen niet meer nakomen. Dit staat sinds 8 oktober jl. op de website van Icesave. Spaarders kunnen momenteel niet bij hun geld, Icesave heeft sinds 6 oktober jl. de tegoeden van alle klanten bevroren. De IJslandse overheid heeft op 6 oktober jl. de volledige controle genomen over de nationale bankensector. Landsbanki, moeder van Icesave, is onder overheidscuratele gesteld en het bestuur is vervangen. De IJslandse regering garandeert nu banktegoeden volledig en kan banken dwingen te fuseren.

Icesave heeft ruim 50.000 Nederlandse klanten. Nederlandse spaarders die hun geld terug willen moeten daarvoor tot 20.000 euro aankloppen bij de IJslandse overheid, daarboven staat de Nederlandse Staat garant. Veel spaarders hebben echter tot slechts 20.000 euro gespaard en die zijn nu in feite extra de dupe.

Minister Wouter Bos heeft op 8 oktober jl. gezegd dat de Nederlandse overheid alles in het werk stelt om IJsland ertoe te bewegen garanties te geven aan Nederlandse klanten van de spaarbank. De Nederlandse overheid gaat het geld niet voorschieten, een overname van de Nederlandse spaartegoeden bij Icesave door een andere bank zou wel een mogelijke optie kunnen zijn. De Consumentenbond overwoog op 8 oktober jl. nog een kort geding, die heeft echter nu geen zin meer. Een collectief van particulieren had het voornemen om beslag te laten leggen op tegoeden van Icesave Nederland en het IJslandse moederbedrijf Landsbanki, ook dat heeft nu geen zin meer. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangekondigd de Nederlandse spaarders bij Icesave indien nodig te helpen met hun beroep op de dekking in IJsland. Het lijkt dan ook het verstandigst om de berichtgeving van de DNB af te wachten tot dat moment kunt u volgens Internetsparen.net weinig anders doen. Zodra meer informatie beschikbaar is, informeren wij u.

Het probleem dat nu vooral aan de orde lijkt, is dat uw geld door de IJslandse overheid in IJslandse Kronen is gegarandeerd. En die Kroon kan onderhevig zijn aan koersschommelingen ten opzichte van de Euro. En gegeven het feit dat de economie van IJsland kan worden vergeleken met die van Flevoland, is het mogelijk dat u minder dan 20.000 euro van IJsland krijgt.

Icesave was in de zomer van 2008 de eerste bank met de hoge rente van 5,25%. Maar NIBC Direct en Credit Europe Bank boden op dat moment inmiddels ook deze hoge rente.

Wat is er verder nog te vinden aan spaarproducten?

Indien u uw geld voor iets langere tijd, bijvoorbeeld enkele maanden, kunt missen en indien u geen bezwaar heeft tegen een maandelijks gemaximeerde inleg, dan zijn er interessante alternatieven met een hogere rente voor handen. Zo biedt de OHRA maar liefst 7,50% rente voor het eerste half jaar. Daarna zakt de rente naar 5,00%. Voorts geldt een maximale inleg van euro 250 per maand. Op die manier kan je slechts over een beperkt vermogen spaarrente opbouwen. Daar hebben we dus niets aan vindt De Hoogste Rente! De Postbank biedt een rente van 4,75% voor de eerste drie maanden en daarna 4,00% op haar Toprekening. En de Rabobank geeft nu 3,60% over het laagste saldo gemeten per kalenderkwartaal. En Fortis / ABN Amro betaalt alleen een rente van 3,40% als het geld een kwartaal op de rekening blijft staan.


Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste spaarrente? Dan zit je hier goed! Open snel een spaarrekening en profiteer van de hoogste rente!

Home - Disclaimer - Sitemap - Goede sites