De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

De banken

Welke banken zijn er allemaal in Nederland? Dat zijn er een hoop. Een recent onderzoek van TNS Nipo heeft aangegeven welke banken de beste reputatie hebben. Onderstaand is een lijst weergegeven van de top 10 banken en verzekeraars op volgorde van hun reputatie.
 • 61 punten: ING
  Grootste bank van Nederland. Herkomst staatsbank. Onderdeel van ING N.V. ING bestaat uit verzekeraar Nationale Nederlanden en RVS en de bank ING Bank (voorheen ook Postbank). Scoort in het buitenland goed met ING Direct. ING Direct heeft een gelijke insteek als de Postbank in Nederland heeft; heldere en korte lijnen met de klant zonder poespas. Bank met spaarproducten voor particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Op de site vindt u een test om uit te zoeken welke spaarrekening het best bij u past. U vindt er een overzicht van de spaarproducten, actuele rentestanden en diverse spaarproducten voor kinderen.

 • 59 punten: Rabobank
  Fusie van ooit de Raffeisen bank en Boerenleenbank. Herkomst van platteland nog duidelijk herkenbaar. De bank is een cooperatie, de filialen zijn in eigendom van de certificaathouders; van oudsher boeren. Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Met online spaaradvies.

 • 52 punten: Triodosbank
  Kleinere bank met ethische doelstellingen. Groeit fors. Maatschappij- en milieubewuste bank voor particuliere en zakelijke klanten. Hier kunt u een doelberekening maken.

 • 50 punten: ABN AMRO
  ABN AMRO is een fusie van ooit de Algemene Bank Nederland en de Amsterdam-Rotterdam bank. Is in vergelijking met de Postbank meer de chiquere bank. Staat zich voor op het goed bedienen van zakelijke gebruikers. Bank die zich richt op zakelijke en particuliere klanten. Met o.a. kinder sparen en sparen via het internet. De site bevat informatie over de diverse spaarproducten.

 • 50 punten: F. van Lanschot Bankiers
  Tres chique. Sinds 1737 actief. richt zich op vermogende particulieren, ondernemingen en instituten.


 • 48 punten: ASN Bank
  Nog zo'n kleinere bank met ethische doelstellingen. Ook deze timmert aardig aan de weg. Bij deze bank kunt u duurzaam sparen. Hier vindt u een overzicht van alle spaarproducten met bijbehorende rentetarieven. Biedt o.a. kinder sparen, internet sparen en deposito sparen.

 • 43 punten: Robeco
  Ik geloof dat Robeco Direct een bank is? Maar goed, natuurlijk wel prima mogelijkheden voor sparen! Het gaat hier om een van de oudste beleggingsfondsen ter wereld (!). In 1929 werd het Rotterdamsch Beleggings Consortium opgericht door een aantal prominente Rotterdamse zakenlieden. De beleggingen zijn bij aanvang al wereldwijd gespreid over Nederland, andere Europese landen, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Op de site vindt u informatie over de spaarproducten. Deze bank biedt als duurzame producten groensparen en groencertificaten aan.

 • 43 punten: SNS Bank
  Kleinere Brabantse bank. Tja, wat moet je ervan zeggen ... Algemene bank in Nederland voor zakelijke en particuliere klanten. Op de site vindt u mogelijkheden om berekeningen te maken. Biedt o.a. twee verschillende internetspaarproducten.

 • 42 punten: Fortis Bank
  De Belg Fortis is hekkensluiter in de lijst van de grotere banken voor wat betreft de reputatie. Fortis blijft een onduidelijk imago hebben in Nederland. Bank met vestigingen in de Benelux. Op de site vindt u een spaarwijzer: u krijgt online advies over welke spaarrekening het best bij u past. U kunt hier de maximale inleg voor de levensloopregeling berekenen.

  Voor het overige zijn er nog meer gespecialiseerde chique banken voor vermogende particulieren.  Bij het openen van een spaarrekening dient u ook te letten op de voorwaarden die gelden bij een spaarrekening. Lees ook onze 5 tips om een spaarrekening te openen.

  Speciale tip: Op dit moment ontvangt u bij de de hoogste vaste spaarrente van dit moment van maar liefst 2,40% per jaar. Het gaat dan om sparen zonder beperkende voorwaarden. Indien u nu een rekening opent en euro 5.000 stort, krijgt u bovendien een bonusrente van euro 30,00 cadeau.

 • Disclaimer - Sitemap