De Hoogste Rente - Vind de meest gunstige spaarrekeningen!

Hoogste Rente

Home | Hoogste spaarrente | Spaarrekening | Deposito | Nieuws | Tips | Over ons

Vijf tips voor slim sparen

Hier is een vijftal tips om een spaarrekening te selecteren en te openen. Wil je de hoogste rente, je geld vastzetten voor een bepaalde periode of een spaarrekening waarbij je altijd direct over je geld kan beschikken? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de precieze voorwaarden van een internetspaarrekening. Voor sparen met een hoge rente vind je hier de spaarrekeningen met de hoogste rente! • Tip 1: Weet waarom je spaart
  Denk goed na over het doel van het sparen. Is het voor een veilige oude dag? Of voor die bijzondere besteding, zoals een bruiloft, keuken of auto? Of is het voor de studie van de kinderen? Of gewoon om een appeltje voor de dorst te hebben? Misschien is het wel handiger om het geld nu gewoon op te maken, je leeft maar een keer.

 • Tip 2: Hoe lang kan je je geld missen?
  De lengte van de spaartermijn is cruciaal. Als je je geld langer kan missen en het niet erg vindt dat je het niet per direct kan opnemen, overweeg dan een rentcertificaat of een obligatie. Als er sprake is van een erg lange termijn, overweeg dan om (een deel van) het tegoed te beleggen.

 • Tip 3: Is er een minimum saldo?
  Vaak wordt een minimum gesteld aan het te sparen saldo. Let daarop, als het tegoed lager is zakt de rente vaak aanzienlijk! Er kunnen grenzen worden gesteld aan de opname, bijvoorbeeld voor wat betreft de hoogte van de opname. Kan je in een keer al je geld opnemen als je dat zou willen? En let erop of er opnamekosten aan de orde zijn, dit is niet onmogelijk.
 • Tip 4: Groei wordt tegenwoordig aardig beloond
  Veel aanbieders geven een extra rente als het tegoed jaarlijks toeneemt. Reken goed uit hoe het spaartegoed elk jaar kan stijgen met de vereiste toename. Besef goed, dat als er een toename van 10% per jaar geldt, dit telkens over het dan opgebouwde saldo betrekking heeft. Er zit dus een cummulatief effect in, een soort rente-op-rente. Dat betekent dat elk jaar telkens meer moet worden ingelegd om te voldoen aan de eis. Begin daarom laag. Bijvoorbeeld na 10 jaar moet je 2,35 keer extra zoveel inleggen als je nu doet.

 • Tip 5: Verdeel je geld over kredietwaardige banken
  Kies een kredietwaardige bank. Dat spaart je nachtrust. Controleer of de bank in Nederland is gevestigd en is goedgekeurd door en/of onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB). Kijk op Banken voor banken met een uitmuntende reputatie. Wanneer dit niet het geval is, kan dit betekenen dat u bij faillissement het risico loopt dat u al uw geld kwijt bent.
  Bedenk dat de Nederlandse Staat voor de gerennomeerde banken maar garant staat voor 20.000 per rekeninghouder. Het is dan ook in alle gevallen verstandig om het gespaarde tegoed te spreiden. Zo verdeel je de risico's van eventuele faillissementen, hoe onwaarschijnlijk deze ook zijn.  Hoge spaarrente

  Vind de hoogste rente op deze website. Kijk naar de actuele rente voor internetsparen. Wij laten u alles zien over hoe je moet internetsparen!

  Speciale tip: Op dit moment ontvangt u bij de de hoogste vaste spaarrente van dit moment van maar liefst 2,40% per jaar. Het gaat dan om sparen zonder beperkende voorwaarden. Indien u voor 30 september a.s. een rekening opent en euro 1.000 stort, krijgt u bovendien een bonusrente van euro 30,00 cadeau.

 • Disclaimer - Sitemap - Goede sites